30 Aralık 2013 Pazartesi

LG Chromebase


      Google dan uzun zamandır beklediğim atak neredeyse gerçekleşmiş gibi görünüyor. Bu kadar telefon ve tablet yazılımının üstüne PC için Google ne zaman bir işletim sistemi çıkaracak diye bekliyordum. Sonunda Google LG ile birlikte konsept bir çalışma yapmış.
      Chrome OS işletim sistemi ile son kullanıcıya sunulacak olan Chromebase geniş bir kitleye kullanım sunma amacı ile üretilmiş durumda. Chrome OS sayesinde bütün Google uygulamalarına erişim sağlayacak olan PC sayesinde İşletmeler ( çağrı merkezleri, oteller, ofisler ve bankalar ), son kullanıcı ve eğitim kurumları için ideal bir sistem olacağa benziyor.
       Diğer akıllı telefon ve tablet cihazların aksine donanım olarak İntel CPU kullanan Chromebase donanım özellikleri bakımından çok fazla agresif bir yapıda değil. 

        Normal şartlarda herhangi bir PC de Google uygulamalarını sadece Chrome üzerinden çalıştırabiliyorduk. Chromebase sayesinde işletim sistemi Chrome OS olduğundan Drive, Search, Maps, YouTube, vs..vs.. veya Google+ gibi uygulamaları direk çalıştırabilir durumu getirmiş oluyor. Bir nevi Android uygulamalı cihazlar gibi entegre uygulamalar olacak.

       Görüntü ve kullanım itibari ile Apple Mac PC gibi duruyor. Zaten kullanım şekli olarak te çok farklı değil. Tabi donanım özellikleri bakımından PC ve Mac PC ile yarışabilecek kıvamda değil. 
        Kullanım amacının genel kullanım şekline uygun yapılmış olması fiyat anlamında da avantaj sağlayacağından  Chromebase bir çok kullanıcıya ulaşacak gibi gözüküyor.
         Hardware olarak sadece klavye ve Mouse ile gelecek olan Chromebase All İn One yapısı ile çok fazla aksesuara ihtiyaç duymayan bir PC. Üretim ve tasarım olarak LG ile çalışması LCD panel tarafında büyük bir avantaja dönüşmüş durumunda. Zaten büyük bir teknoloji üreticisi olan LG, cihazda 21.5 inç IPS Full DH LCD panel kullanıyor. 178 derecelik görüş açısı olan panel 1920x1080 çözünürlükte.
          4. Nesil İntel Celeron işlemci bulunan Chromebase normalden daha yüksek performans sunacağa benziyor.
          1.3 Mp lik bir de web cam 720p video performansı, 5 Watt ses gücü olan hoparlör, 2 Gb RAM ve 16 GB İSSD hafızaya sahip Chromebase in tek kötü yanı daimi online bağlantıya dahil olması.
           Evet Chromebase nin tek kötü yanı sürekli online olma durumu. Zaten bu yüzden dahili hafızayı da küçük bırakmış durumdalar. Genel itibari ile uygulama PC si olması sebebiyle de hafızaya çok gerek duymuyor. Google bulut ve gmail hesaplarının hafızasını kullandırmayı hesaplayan Chrome OS böylece maliyetten de kısmış oluyor.


       PC üzerinde 4 adet USB 2.0, Gigabit Ethernet bağlantısı, HDMI out, Dahili Mic, Harici Mic bağlantısı ve Kulaklık bağlantısı bulunuyor.
  






LG Chrome PC nin donanım özellikleri şöyle :
- İşlemci: Intel Celeron® CPU
- İşletim sistemi:
Chrome OS
- Görüntü: 21.5 inç Full HD (1920 x 1080) IPS
- Hafıza: 2 GB
- Bellek 16GB iSSD
- Port: HDMI-in, USB 2.0 x 3, USB 3.0 x 1, LAN
- Aksesuar: Klavye,
mouse, kablo düzenleyici
-
Webcam: 1.3 M 720 HD

Kaynak : http://lgnewsroom.com/newsroom/contents/64056

19 Aralık 2013 Perşembe

Metrobüs Seyir Defteri - Göt sıkışması

       Olmaz demeyin oluyor. Nasıl bir GÖT' müş sendeki demeyin, normal standartlarda bir göte sahibim ama metrobüs normal standartlarda bir yoğunluğa sahip olmadığı için oldu olanlar.
       Sabah her zamanki gibi Merter metrobüs durağın dayım. Bilenler bilir, burası en gudubet duraklardan biri, inenin bir binenin bin olduğu yer. Her zamanki taktiği uygulayıp ilk otobüsün değil ikinci yada üçüncü otobüsün duracağı yeri hesaplayıp körük kapısının geleceği yeri de düşünüp ona göre bekliyorum. +, - bir adım filan da yanılma payım var :D
        Saat 07:25 ; İlk otobüs göründü, kapının duracağı yeri iyi hesapladım, şans kapı tam karşımda açıldı, bir kişi indi :) evet fırsat resmen ayağıma gelmiş gibi duruyor, tam adımımı attım sol taraftan bir omuz müdahalesi ike iki adım sağa doğru kayınca tek kişilik yer de gitmiş oldu. Hakeme baktım oyun devam dedi. Omuz omuza mücadele imiş :D tabi bu şans gitti. Sıralı otobüs geçişlerinde çift sıralı otobüs gelmediğinden ve gelen otobüslerin tost makinesi kıvamında geçmesinden dolayı yerimi bozmadan bekliyorum
         Saat 07:31 ; Ve evet üç otobüs sıralı geliyor, bu sefer şansımın olduğunu düşünüyorum. İki adım yanılma payıyla körük kapısının yanına doğru gittim. Kapının açılması ile içerinden doğum anında çıkan çocuk gibi birisi fırladı :) bu sefer uyanığım ya atladım hemen ilk basamağa. zaten bir kişilik yer hemen daldım. ( Aslında bir kişilik değil, fizik kurallarını zorluyoruz ) tam iki kapının orta yerine geldiği için durduğum yer kapının kapanması ile kendimi ileri atmaya çalıştım. Ve sıkıntı burada başladı, ben vücudumu ileri atarken haliyle kalça tarafım geride kaldı. Olan oldu ondan sonra, kapı kapanmıyor. Sebep ?? Benim götüm :D ahahahaha. ikinci denemeye kapanır gibi oldu, şoför beğenmedi herhalde ki yeniden açıp kapatmayı denedi :) üçüncü seferde kapı kapandı. Ben mutlu son diye düşünürken en büyük sıkıntı baş gösterdi. Tutunacak yer yok. Mecburan etrafımda ki insanların vücudundan destek alarak cevzlibağ' a kadar gittim. Huzuru burada buldum valla.
          Ama bu benim için emsalsiz bir tecrübe oldu. Göt kapıya sıkışır mı lan :)

6 Aralık 2013 Cuma

Metrobüs Seyir Defteri : 06.12.2013 - 2

         Otobüs te sıkış tıkış giderken aklıma geldi. Kızlı erkekli durumları tartışıp yasaklayacaklarına. Erkek nüfusunda indirime gitme çalışmaları yapılsa hem daha temiz bir çevre hemde kız sıkıntısı yaşayıp sapkınlık ve tecavüze yeltenen gençler engellenmiş olur. Ve erkek az olduğundan kadınların trip kat sayıları da azalır. Bence hükumet bu tarz bir çalışma başlatsın. Otobüsün içinde iki kadına 15 erkek düşüyor lan. Bu ne adaletsizlik. Hem inanıyorum ki kadınların çoğunlukta olduğu bir dünya daha çekilesi olacaktır. Yanlış mıyım ???

Metrobüs Seyir Defteri : 06.12.2013 - 1

Metrobüsü kullanan şoförleri akülü araba ile mi eğitiyorlar acaba. Bu nasıl firen amk. Her frene basışında arkamda ki adam hit point topluyor lan. Her yolculukta akraba sayısında artış oluyor. Sex Metrobüsü koysalar adini bir aya kalmaz fantezide çığır açarız amk. Neyse götü sağlam bir yere yasladım şükür  en azından hit point sırası bende ahahahhahahaah :D

3 Aralık 2013 Salı

metrobüs seyir defteri - 03.12.2013

zincirlikuyu da rüzgar eski sevgilinin tokati gibi soğuk ve sert. Ne olduğunu anlamadan gözünden yaşlar geliyor valla. Metrobüsü bekleyip sıcacık bir ortama girmek ve boş koltuğa oturmak nasil bir guzellik anlatamam. Anne karnı gibi ellam :-D bu soğukları gördükten sonra pantolon u icad eden kisiye Hayır duaları yağdırdım. Yoksa gözümüz donacaktı valla :-D