21 Kasım 2013 Perşembe

Nokia Lumia 1020

        Microsoft un satın almasından sonra dikkatleri üzerine çeken Nokia, Apple’ ın 5c atağı ile Lumia tasarımlarının kopya tartışması ile yeniden gündeme gelmesine neden oldu.
         Bir dönemin teknoloji harikası Nokia akıllı telefona pazarında tutunamadı ve her sene zarar bildirerek iflasın eşiğine yanaştı. Yeni akıllı telefon modelleri ile dikkatleri üzerine çekemeyen ve sürekli hüsran yaşayan Nokia, Apple’ ın 5C modeli ile başlayan kopya tartışması ile pazarda reklamını artırmayı başardı. Ardından Microsoft un şirketi satın almasıyla dikkatleri üzerine çeken Nokia büyük bir şirketi arkasına alarak yeni bir yol izlemeye çalışıyor.

Donanım ve multimedia özellikleri ile gayet başarılı olan Lumia 1020 modelini inceleyeceğiz.

Donanım özellikleri:
- PVC içermeyen Lumia tamamen geri dönüşümlü metallerden üretilmiş durumda.
-  4.5” LCD ekran WXVGA görüntü teknolojisine sahip 1280x768 çözünürlükte ki ekranı, 15:9 ekran formatı ve 334 ppi ( pixel yoğunluğu ) ile Yüksek kaliteli görüntü sağlıyor. 
- Qualcomm Snapdragon S4 CPU Çift çekirdekli 1.5 GHz işlemci ile hızlı ve sorunsuz işlem hacmi.

-  41 MP CMOS sensör ile akıllı telefonlar içinde ki en yüksek sensör değerini sunuyor. ZEISS lens kullanan  Lumia, Diafram açıklığını f/2,2 olarak veriyor. 15cm mesafeden Makro çekime müsait. Xenon led flah ile 4 m mesafeden 
rahatlıkla çekim sağlayabiliyor.
-  USB 2.0, Bluetooth 3.0, Wireless 802.11 a/b/g/n Bağlantı seçenekleri sunuyor.
-  2000 mAh, 3.8 V luk batarya ile uzun bekleme süresi

-  2 GB RAM bellek, 32 GB Depolama birimi ve 7 GB da Bulut depolama bulunduruyor.


       Bunlar donanımsal özellikleri, yazılım boyutunda ise artık Microsoft tarafından satın alındığı için Windows Phone 8 işletim sistemi kullanıyor.   Symbian işletim sistemi artık gerilerde kaldı, Akıllı telefon tarafında bundan böyle Microsoft Windows işletim sistemleri kullanılıyor. Android ve Mac Os işletim sistemlerinin gerisinde kalan Nokia artık durumu toparlamanın peşinde.

            Tabi ki Windows un gelmesiyle birlikte bir çok özellikte telefona gelmiş oluyor. Microsoft office programları, SMTP, IMAP4, POP3 E-Posta protokolleri, Sky Drive depolama, Adobe acrobat reader, Lync Sohbet, Skypee uygulamaları ile Directx 11 desteği ile Xbox-live oyunlarını sorunsuz oynaya bilme desteği sunuyor.
            Güvenlik desteği olarak Lumia 1020 inernet aracılığı ile uzaktan cihaz kitleme, İnternet aracılığı ile uzaktan veri silme, Cihaz kilidi, kayıp cihaz takibi ve tarayıcı entegre kimlik hırsızlığı koruması eklenmiş durumda.
  Genel olarak Nokia nın Microsoft un himayesinde olmasıyla birlikte yeni bir kullanım ve tamamiyle geniş bir arayüz sunuyor. İş ve Eğlence amaçlı kullanımlar bir hayli iddialı olan Lumia 1020 Nokia nın umut bağladığı amiral gemisi konumunda.


  Detaylı Bilgi için :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder